Menu
Your Cart

Kalkan Balığı

Kalkan Balığı
Kalkan Balığı
Kalkan Balığı
Kalkan Balığı
Kalkan Balığı
Kalkan Balığı
Kalkan Balığı
Kalkan Balığı


Kalkan Balığı

Karadeniz’in ünlü ve en lezzetli balıklarından Kalkan bütün yassı, oval vücudu, bir tarafı siyaha yakın, diğer tarafı beyaz rengi ve beyaz tarafındaki düğmeleri ile tanınır. İstanbul boğazının kuzeyinde, Karadenizin batısında avlanan kalkan bir tarafı siyah olan bir tarafı beyaz kalkandır. Kalkan Karadeniz içinde kışın kuzeyden güneye göç eder. Mevsiminde avlanan kalkanlar tazeyken dondurulur ve tüm mevsimler sofralara ulaşır.


Menşei

Türkiye


İçindekiler

Bütün kalkan


Avlanma Yöntemi

 Misina 


Güvenli Kullanım Talimatları

Kullanana kadar donmuş halde tutun. Buzdolabında çözdürün paketinde. 72°C'lik bir iç sıcaklığa kadar pişirin. Kullanmadan önce daima ellerinizi yıkayın


 Şef Tavsiyesi

  •  


Pişirme Önerisi

Kalkan ın Tavası çok güzel olur. Buğulaması ve kağıt kebabı da yapılır. İlkbahar sonundan ağustos ayına kadar yakalanan kalkan yavrularının tavası nefis olur.

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.