
Kalkan Balığı
Karadeniz’in ünlü ve en lezzetli balıklarından Kalkan bütün yassı, oval vücudu, bir tarafı siyaha yakın, diğer tarafı beyaz rengi ve beyaz tarafındaki düğmeleri ile tanınır. İstanbul boğazının kuzeyinde, Karadenizin batısında avlanan kalkan bir tarafı siyah olan bir tarafı beyaz kalkandır. Kalkan Karadeniz içinde kışın kuzeyden güneye göç eder. Mevsiminde avlanan kalkanlar tazeyken dondurulur ve tüm mevsimler sofralara ulaşır.
Menşei
Türkiye
İçindekiler
Bütün kalkan
Avlanma Yöntemi
Misina
Güvenli Kullanım Talimatları
Kullanana kadar donmuş halde tutun. Buzdolabında çözdürün paketinde. 72°C'lik bir iç sıcaklığa kadar pişirin. Kullanmadan önce daima ellerinizi yıkayın
Şef Tavsiyesi
Pişirme Önerisi
Kalkan ın Tavası çok güzel olur. Buğulaması ve kağıt kebabı da yapılır. İlkbahar sonundan ağustos ayına kadar yakalanan kalkan yavrularının tavası nefis olur.